2020-10-08 14:51:59• hírek • Kocsis Zoltán

Aszfalt volt, nincs – Így néz ki a három napja leaszfaltozott útszakasz Ombodon

„Ellopták egy út 1200 méteres szakaszát a Moszkva környéki Lobna faluban – jelentette egy helyi lakos a Komszomolszkaja Pravda című lapnak. A tolvajok este érkeztek egy hatalmas géppel, és egy 1200 méteres szakaszon lehántották az útról az aszfaltot, helyenként egészen az alapozásig, helyben össze is zúzták, és Kamaz teherautókra rakták. A zúzalék kisebb részét ott azonnal eladták a vödrökkel érkező érdeklődőnek” – írta még 2010 novemberében a Magyar Távirati Iroda, sokak arcára csalva cinikus mosolyt.

Ezzel szemben 2020 Romániájának valósága, hogy a hetek óta korszerűsítési munkálatok alatt álló, Szatmárnémetit Nagybányával összekötő útszakaszon alig három nappal az aszfaltozás után már ismét nincs burkolat az úttesten!

Az eset a megyeközponttól alig három kilométerre fekvő Ombod településen történt! Ahol október 5-én, hétfőn több szakaszban is aszfaltot öntöttek a korábban felszedett, kiásott, kővel feltöltött részekre. Majd általános megdöbbenésre három nappal később, csütörtökön már ismét aszfaltozásra készítették elő ugyanazokat az útszakaszokat!



„Ha más mesélné, el se hinném! Hétfő délben nem tudtam befordulni a Berek utcára, mert épp aszfaltoztak. Erre csütörtökön alig tudtam kifordulni a főútra, mert épp döngölték a követ. Nem hittem a szememnek! Amikor pedig megkérdeztem az egyik munkástól, hogy mégis mi történik, cinikus mosollyal csak annyit válaszolt: Menjek tovább, ne tartsam fel a forgalmat!”, meséli egyik felháborodott olvasónk.

Innentől pedig Önök vérmérsékletére bízzuk, hogy eldöntsék, mi a bosszantóbb: az oroszországi lopás vagy a romániai hozzánemértés…

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: